Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 1 db vöröshagyma (közepes méretű)
  • 1 db burgonya (nagy méretű)
  • 1 liter alaplé (ha nincsen készen a receptje itt!)
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaj
  • 250 ml habtejszín

Elkészítés:

A medvehagymát felvágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. A krumplit meghámozzuk és felvágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát, kicsit átkeverjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát. 2 perc keverés után mehet hozzá a burgonya.

Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve 20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt, és elkeverjük.



A honlap sütiket használ. ezek elfogadásával kényelmesebb a böngészés. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ az Adatvédelmi nyilatkozatban További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás