Medvehagyma krémleves

Medvehagyma krémleves

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csokor medvehagyma
  • 1 db vöröshagyma (közepes méretű)
  • 1 db burgonya (nagy méretű)
  • 1 liter alaplé (ha nincsen készen a receptje itt!)
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaj
  • 250 ml habtejszín

Elkészítés:

A medvehagymát felvágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. A krumplit meghámozzuk és felvágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a vöröshagymát, kicsit átkeverjük, majd hozzáadjuk a medvehagymát. 2 perc keverés után mehet hozzá a burgonya.

Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd lefedve 20 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt, és elkeverjük.