Japán sajttorta – légies édesség három hozzávalóból

Ha szereted a könnyed, felhőszerű desszerteket, akkor a japán sajttorta a te sütid! Ez a sütemény nem a klasszikus, tömény cheesecake kategória – sokkal inkább egy krémes, pillekönnyű édesség, ami szó szerint elolvad a szádban. És a legjobb hír: mindössze három hozzávalóból készül! Ez a recept nemcsak mutatós, de villámgyorsan el is készíthető, és garantáltan lenyűgözi a vendégeket.
Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók:
- 12 dkg natúr krémsajt
- 12 dkg fehér csokoládé
- 3 tojás
Elkészítés lépésről lépésre
-
Csokiolvasztás:
A fehér csokit kockákra tördeljük, majd gőz fölött lassan felolvasztjuk. -
Alapkrém:
Az olvadt csokihoz hozzákeverjük a krémsajtot, simára dolgozzuk, majd levesszük a tűzről. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és sima, krémes állagú masszát kapunk. -
Habkönnyű textúra:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd három részletben, óvatosan beleforgatjuk a csokis-keverékbe. Fontos, hogy ne törjük össze a habot – ettől lesz a torta légies. -
Sütés előkészítése:
Egy kerek sütőformát kivajazunk, oldalát sütőpapírral kibéleljük. A masszát beleöntjük, tetejét elsimítjuk. -
Vízfürdő és sütés:
A formát egy tepsire tesszük. A sütő aljába egy edény forró vizet helyezünk, így gőzben sül a torta – ettől lesz igazán lágy és rezgős a textúra.-
170 °C-on 15 percig sütjük.
-
Ezután 160 °C-on további 15 percig.
-
Végül a sütőt elzárjuk, és még 15 percig bent hagyjuk a tortát.
-
-
Hűtés és tálalás:
A kész sajttortát kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral – ettől lesz igazán elegáns és „cukrászdás” a végeredmény.
Tipp
🍓 Tálaláskor próbáld ki friss bogyós gyümölcsökkel (eper, áfonya, málna), vagy egy kevés házi gyümölcspürével – csodásan passzol a lágy, csokis-krémes tortához!
És a legjobb rész? Ez a desszert nem túl édes, így azok is imádni fogják, akik a könnyedebb, harmonikus ízekre esküsznek. Nekem személy szerint ez az egyik „titkos fegyverem” vendégváráskor – mindenki azt hiszi, órákig pepecseltem vele, pedig valójában szuper egyszerű. 😉