Kézműves kifli

Kézműves kifli

Elkészítési idő:


Hozzávalók 10 kiflihez:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 tojás
  • 2,3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 kávéskanál só
  • 1,5 kávéskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő

Elkészítés:

A kenyérsütő gépbe rakjuk, majd tészta üzemmódban (dough) elindítjuk. Ha lejárt kivesszük és formázhatjuk a kiflit.

Finoman meghintjük liszttel a deszkát vagy szilikonlapot, a megkelt tésztát finoman ráborítjuk. 10 egyforma darabra vágjuk, egyesével gömbölyítjük őket. Ruhával letakarjuk és 10-15 percig pihenni hagyjuk.

Ezután kb. 20 cm átmérőjű körlapot nyújtunk, utána csak egy irányba folytatjuk, hogy ovális formát kapjunk. Olyan vékonyra kell nyújtani, amilyen vékonyra csak tudjuk. Olvasztott (de nem meleg!) vajjal vékonyan megkenjük, majd feltekerjük a kifliket. Ismét letakarjuk a megformázott kifliket és kb. 30 percig kelni hagyjuk.

Amíg kelnek a sütőt előmelegítjük 200 fokra légkeveréssel. A sütő aljába bekészítünk egy edényt kb. 1,5 dl forró vízzel. Majd a megkelt kifliket berakjuk.

A sütési idő 15-20 perc, amikor már szépen megpirultak kivesszük az edényt, majd a sütő ajtaját résnyire nyitjuk a kifliket 4-5 percig a sütőben hagyjuk. Ezután rácsra kiszedve hagyjuk kihűlni.


Költség:

 



A honlap sütiket használ. ezek elfogadásával kényelmesebb a böngészés. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ az Adatvédelmi nyilatkozatban További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás