Japán sajttorta
Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók:
- 12 dkg natúr krémsajt
- 12 dkg fehér csokoládé
- 3 tojás
Elkészítés:
A fehér csokit kockákra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A felolvadt csokihoz adjuk a krémsajtot, addig keverjük amíg homogén nem lesz, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és simára keverjük.
A felvert tojásfehérjét 3 részletben a csokis keverékhez adjuk, lazán összeforgatjuk. Egy kivajazott sütőforma oldalát sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk. Tepsire tesszük, forró vizet teszünk egy edénybe, azt is berakjuk a sütőbe, ezután jöhet a sütés 3 lépcsőben:
1. 170 fokon 15 percig
2. 160 fokon 15 percig
3. Elzárt sütőben 15 percre otthagyjuk
Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.
Költség:
kb. 850 Ft