Japán sajttorta

Japán sajttorta

Elkészítési idő: 65 perc


Hozzávalók:

  • 12 dkg natúr krémsajt
  • 12 dkg fehér csokoládé
  • 3 tojás

Elkészítés:

A fehér csokit kockákra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A felolvadt csokihoz adjuk a krémsajtot, addig keverjük amíg homogén nem lesz, majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és simára keverjük.

A felvert tojásfehérjét 3 részletben a csokis keverékhez adjuk, lazán összeforgatjuk. Egy kivajazott sütőforma oldalát sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk. Tepsire tesszük, forró vizet teszünk egy edénybe, azt is berakjuk a sütőbe, ezután jöhet a sütés 3 lépcsőben:

1. 170 fokon 15 percig
2. 160 fokon 15 percig
3. Elzárt sütőben 15 percre otthagyjuk

Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.


Költség:

kb. 850 Ft



A honlap sütiket használ. ezek elfogadásával kényelmesebb a böngészés. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ az Adatvédelmi nyilatkozatban További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás