Dinnye-menta frissesség bomba: A nyár legkúlabb levese!

Képzeld el, hogy odakint tombol a nyár, a hőmérő higanyszála az egekben, és te valami igazán frissítőre vágysz. Ilyenkor jön el a hideg mentás görögdinnye krémleves ideje! Ez a leves nemcsak szupergyorsan elkészül, de garantáltan feldobja a napodat – ráadásul annyira trendi, hogy simán elférne bármelyik menő brunch hely étlapján is.
A görögdinnye már önmagában is a nyár egyik legjobb ajándéka, de most egy kis csavarral, mentával és tejszínnel igazi hűsítő desszertlevest varázsolunk belőle. Tökéletes választás, ha valami könnyű, egészséges és cukormentes finomságra vágysz, vagy ha lenyűgöznéd a barátaidat egy laza kerti partin.
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 750 g görögdinnye
- 200 ml cukrozatlan tejszín
- 5-6 db friss mentalevél
- 1 teáskanál 4:1 cukorhelyettesítő (vagy bármilyen édesítő, amit szeretsz)
- 1 teáskanál vanília aroma
Így készítsd el:
A dinnye sötétzöld héját vágd le, a világosabb zöld rész maradhat – ettől még frissebb lesz az íze. Ha mag nélküli dinnyét választasz, csak kockázd fel, ha magvas, akkor próbáld meg minél több magot eltávolítani. Dobd a dinnyehúst egy turmixgépbe vagy használd a botmixert, és pürésítsd simára. Mivel a dinnye szinte csak víz, nem kell hozzáadni plusz folyadékot.
Ha már szép krémes, jöhet bele a tejszín, a mentalevelek, az édesítő és a vanília aroma. Turmixold át még egyszer, hogy minden tökéletesen elkeveredjen. Ezután tedd a hűtőbe pár órára, hogy igazán hideg legyen – hidd el, megéri kivárni!
Tálaláskor dobhatsz rá egy gombóc vaníliafagyit, vagy díszítheted extra mentalevéllel. Ez a leves nemcsak hűsít, de garantáltan mosolyt csal mindenki arcára!
Próbáld ki, posztold Instára, és élvezd a nyár legmenőbb levesét! 🍉🌱