Instant nyár egy palackban: Málnaszörp főzés nélkül – 100% gyümölcs, 0% macera!

Instant nyár egy palackban: Málnaszörp főzés nélkül – 100% gyümölcs, 0% macera!

Ha neked is eleged van a konyhában állással töltött meleg napokból, de mégis vágysz valami igazi házi cuccra, akkor ez a recept neked szól! Málnaszörp, főzés nélkül, tele nyárízű boldogsággal, és csak pár hozzávaló kell hozzá.

🍓 Hozzávalók

  • 2 kg málna
  • 1,5 l víz
  • 2 kg cukor
  • 1 kávéskanál szalicil
  • 1 kávéskanál borkősav

⏱️ Idővonal:

  • Előkészület: 30 perc

  • Pihenés / Érlelés: kb. 12 óra

  • Aktív munka: minimál!

🧪 Így készül a nyár legmenőbb italalapja:

  1. Málnateszt indul!
    Először is, alaposan mosd át a málnát. Ami puha, penészes vagy gyanús – kuka. A többi jöhet egy nagyobb tálba vagy lábosba.

  2. Törjük, zúzzuk, gyümölcspép party!
    Fogj egy krumplinyomót vagy botmixert, és pürésítsd a málnát. Ne legyél szégyenlős, jöjjön ki belőle minden lé!

  3. Jön a varázsital:
    Add hozzá a vizet, a szalicilt és a borkősavat, majd fedd le, és hagyd magára a hűtőben vagy hűvös helyen egy éjszakára. Itt történik az igazi varázslat!

  4. Másnap: leszűr – édesít – palackoz!
    Szűrd át a levet gézen vagy nagyon sűrű szűrőn. Add hozzá a cukrot, kevergesd, amíg teljesen feloldódik.

  5. Palackolás profi módra:
    A tiszta, steril üvegek a kulcs! A legegyszerűbb: tedd őket 1 percre a mikróba max fokozaton – így garantált a csíramentesség.

  6. Zárd le, és irány a spájz!
    Hűvös, sötét helyen hónapokig eláll – ha marad egyáltalán addig. 😄


🧃 Tipp:

Szódával keverve a legütősebb nyári frissítő, de koktélalapnak vagy jégkrémhez is isteni!


Kezdők is simán elbírnak vele, ráadásul nincs főzőlap, nincs hő, nincs para. Csak a málna, egy kis türelem, és máris palackba zártad a nyarat.