Instant nyár egy palackban: Málnaszörp főzés nélkül – 100% gyümölcs, 0% macera!

Ha neked is eleged van a konyhában állással töltött meleg napokból, de mégis vágysz valami igazi házi cuccra, akkor ez a recept neked szól! Málnaszörp, főzés nélkül, tele nyárízű boldogsággal, és csak pár hozzávaló kell hozzá.
🍓 Hozzávalók
- 2 kg málna
- 1,5 l víz
- 2 kg cukor
- 1 kávéskanál szalicil
- 1 kávéskanál borkősav
⏱️ Idővonal:
-
Előkészület: 30 perc
-
Pihenés / Érlelés: kb. 12 óra
-
Aktív munka: minimál!
🧪 Így készül a nyár legmenőbb italalapja:
-
Málnateszt indul!
Először is, alaposan mosd át a málnát. Ami puha, penészes vagy gyanús – kuka. A többi jöhet egy nagyobb tálba vagy lábosba. -
Törjük, zúzzuk, gyümölcspép party!
Fogj egy krumplinyomót vagy botmixert, és pürésítsd a málnát. Ne legyél szégyenlős, jöjjön ki belőle minden lé! -
Jön a varázsital:
Add hozzá a vizet, a szalicilt és a borkősavat, majd fedd le, és hagyd magára a hűtőben vagy hűvös helyen egy éjszakára. Itt történik az igazi varázslat! -
Másnap: leszűr – édesít – palackoz!
Szűrd át a levet gézen vagy nagyon sűrű szűrőn. Add hozzá a cukrot, kevergesd, amíg teljesen feloldódik. -
Palackolás profi módra:
A tiszta, steril üvegek a kulcs! A legegyszerűbb: tedd őket 1 percre a mikróba max fokozaton – így garantált a csíramentesség. -
Zárd le, és irány a spájz!
Hűvös, sötét helyen hónapokig eláll – ha marad egyáltalán addig. 😄
🧃 Tipp:
Szódával keverve a legütősebb nyári frissítő, de koktélalapnak vagy jégkrémhez is isteni!
Kezdők is simán elbírnak vele, ráadásul nincs főzőlap, nincs hő, nincs para. Csak a málna, egy kis türelem, és máris palackba zártad a nyarat.