Sajttorta – a krémes csoda, amitől minden vendég elolvad

Sajttorta – a krémes csoda, amitől minden vendég elolvad

A sajttorta az a desszert, ami sosem megy ki a divatból. Krémesen lágy, frissítően citromos, és annyira elegáns, hogy minden alkalmat ünneppé varázsol. Ráadásul ez a verzió sütés nélkül készül, így nincs más dolgod, csak összekeverni, hűtőbe tenni, és élvezni a végeredményt. Tökéletes választás egy nyári délutánra, baráti összejövetelre, vagy ha egyszerűen csak feldobnád a hétköznapot egy kis luxussal.

És a legjobb? Tíz perc alatt összeáll, a hűtő pedig elvégzi a munka többi részét!

Elkészítési idő: 10 perc (+ pihentetés minimum 2 óra)

Hozzávalók az alaphoz:

  • 35 dkg zabkeksz
  • 15 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a krémsajtos töltelékhez:

  • 50 dkg Philadelphia krémsajt
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál vanília-kivonat
  • 5 púpos evőkanál porcukor
  • 1 citrom

Elkészítés lépésről lépésre

1. Kekszalap
A kekszet tedd egy tiszta zacskóba, majd sodrófával zúzd morzsásra (ha van aprítód, az is tökéletes). Keverd össze az olvasztott vajjal, majd nyomkodd bele egy piteformába úgy, hogy pereme is legyen. Ez lesz a torta ropogós alapja.

2. Krémsajtos réteg
Egy nagy tálban robotgéppel keverd simára a mascarponét, a Philadelphia krémsajtot, a porcukrot, a vanília-kivonatot, a citrom reszelt héját és levét. Krémes, könnyű állagot kell kapnod.

3. Összeállítás
Simítsd a krémet a kekszes alap tetejére, egyengesd el szépen. Tedd a hűtőbe legalább 2 órára (de akár egész éjszakára is), hogy szépen megdermedjen.


Tipp & variáció

  • Ha igazán extra desszertet szeretnél, a tetejére kenhetsz egy réteg málnavelőt, barackpürét vagy bogyós gyümölcsös zselét.

  • Díszítésként friss gyümölccsel, mentalevéllel vagy csokoládéforgáccsal is feldobhatod.


Tálalási ötlet

Vágd szeletekre, és szórd meg porcukorral vagy reszelt csokival. Nekem a kedvencem az, amikor egy kanál áfonyalekvárral kerül az asztalra – az édes-savanyú kontraszt igazi ízorgia! És vigyázat: garantáltan nem marad belőle másnapra. 😄