Sajttorta

Sajttorta

Elkészítési idő: 10 perc (+ pihentetés minimum 2 óra)

Hozzávalók az alaphoz:

  • 35 dkg zabkeksz
  • 15 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a krémsajtos töltelékhez:

  • 50 dkg Philadelphia krémsajt
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál vanília-kivonat
  • 5 púpos evőkanál porcukor
  • 1 citrom

Elkészítés: 

A kekszet egy tiszta zacskóba tesszük, és sodrófával morzsásra zúzzuk. Egy tálban hozzáadjuk az olvasztott vajat, összedolgozzuk, majd piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.

A mascarponét és a másik krémsajtot, a porcukrot, a vanília-kivonatot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, robotgéppel kikeverjük, majd a kekszes alapra simítjuk.

Hűtőbe tesszük pihentetni minimum 2 órára.