Sajttorta
Elkészítési idő: 10 perc (+ pihentetés minimum 2 óra)
Hozzávalók az alaphoz:
- 35 dkg zabkeksz
- 15 dkg olvasztott vaj
Hozzávalók a krémsajtos töltelékhez:
- 50 dkg Philadelphia krémsajt
- 50 dkg mascarpone
- 1 evőkanál vanília-kivonat
- 5 púpos evőkanál porcukor
- 1 citrom
Elkészítés:
A kekszet egy tiszta zacskóba tesszük, és sodrófával morzsásra zúzzuk. Egy tálban hozzáadjuk az olvasztott vajat, összedolgozzuk, majd piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen.
A mascarponét és a másik krémsajtot, a porcukrot, a vanília-kivonatot, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, robotgéppel kikeverjük, majd a kekszes alapra simítjuk.
Hűtőbe tesszük pihentetni minimum 2 órára.