Felhőkenyér

Felhőkenyér

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 3 közepes tojás
  • 12,5 dkg ricotta
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a ricottát és a szódabikarbónát, izlés szerint sózzuk, majd a habverővel simára keverjük. Ezután a tojáshab 1/3 részét hozzáadjuk, és spatulával finoman összeforgatjuk, majd a maradék habot 2 részletben beleforgatjuk. A masszából sütőpapírral fedett tepsire jó evőkanálnyi adagokat teszünk, a kanál hátával elsimítjuk kis korongokat formázva, és 150 fokos sütőbe tesszük, légkeverés mellett 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra vagy teljesen kihűlni.