Lilahagymás-tojásos majonézes krumplisaláta – A klasszikus újragondolva!

Lilahagymás-tojásos majonézes krumplisaláta – A klasszikus újragondolva!

Ha egy igazán ütős, mégis egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz, ami garantáltan feldobja a baráti összejöveteleket vagy a családi vacsorákat, akkor ez a lilahagymás-tojásos majonézes krumplisaláta a te recepted! Friss, krémes, és tele van ízekkel – ráadásul házi majonézzel készül, ami még különlegesebbé teszi. Nézzük, hogyan készítheted el!

Elkészítési idő: 55 perc

Hozzávalók:

A házi majonézhez:

  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál mustár
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 2,5 dl étolaj
  • 1 db citrom
  • 1 csipet só

A burgonyasalátához:

  • 60 dkg burgonya
  • 6 db tojás
  • 1 dl görög joghurt
  • 2 evőkanál magos dijoni mustár
  • 3 fej lilahagyma
  • 1 csomag újhagyma
  • 8 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál cukor
  • só, őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Házi majonéz – a krémes alap:
A majonéz elkészítése pofonegyszerű! Üss fel egy tojást egy magas falú keverőtálba, add hozzá a mustárt, és botmixerrel dolgozd össze. Ezután lassan csorgasd hozzá az olíva- és étolajat, miközben folyamatosan kevered. Amikor a majonéz már sűrű és krémes, ízesítsd friss citromlével és egy csipet sóval. Garantáltan jobb, mint a bolti!

2. A burgonya előkészítése:
A burgonyát alaposan mosd meg, majd sós vízben főzd puhára. Amint elkészült, még forrón pucold meg egy villa és egy kis kés segítségével, majd karikázd fel.

3. Lilahagyma – az ízes csavar:
A lilahagymát gyaluld vékony szeletekre, sózd meg, és keverd össze balzsamecettel és cukorral. Hagyd állni egy kicsit, hogy az ízek összeérjenek.

4. Tojás – a tökéletes főzés titka:
Forralj fel másfél liter vizet egy csipet sóval. A tojások alját szúrd ki óvatosan egy vastagabb tűvel, majd főzd őket 8 percig. Ezután jegeld le vagy öblítsd le hideg vízzel, hogy könnyen meg tudd pucolni. Vágd félbe őket, és tedd félre.

5. A saláta összeállítása:
A még meleg burgonyát tedd egy nagy keverőtálba, és szórd meg frissen őrölt borssal. Add hozzá a házi majonézt, a görög joghurtot, a magos mustárt, és keverd össze a lilahagyma kétharmadával. Végül óvatosan forgasd bele a félbevágott főtt tojásokat. Tedd a salátát hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

6. Tálalás – a látvány is számít!
Tálaláskor díszítsd a salátát a maradék lilahagymával, újhagymával és a félbevágott tojásokkal. Ez a színes, ínycsiklandó fogás garantáltan elnyeri mindenki tetszését!

Tipp:

Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, szórj a tetejére friss petrezselymet vagy snidlinget. Ez a saláta nemcsak köretként, hanem önálló fogásként is megállja a helyét!

Próbáld ki, és varázsolj mosolyt mindenki arcára ezzel a klasszikus, mégis modern krumplisalátával! 🥔✨