Grattan burgonya

Grattan burgonya

Elkészítési idő: 60 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 70 dkg hámozott burgonya
  • 250 ml főzőtejszín
  • 200 ml tej
  • Só izlés szerint
  • Bors izlés szerint
  • 1 db babérlevél
  • 20 g margarin
  • 5 dkg sajt

Elkészítés:

Megtisztítjuk a burgonyát, és vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük egy fazékba, ráöntjük a tejszínt és a tejet, fűszerezzük (babérlevél, só, bors majd folyamatos keverés közben megfőzzük. A lé jelentős részének teljesen el kell főnie!

Amikor elkészült, a főtt burgonyát a tejszínes szafttal együtt egy kisebb, margarinnal vékonyan kikent tepsibe vagy jénai tálba öntjük, és egyenletesen elrendezzük. Megvárjuk amíg kihűl, majd egy napra a hűtőbe tesszük. Ez idő alatt a köretünk teljesen “megköt” stabil, szilárd állagú lesz.

Másnap kivesszük a hűtőből, majd ha szeretnénk pogácsaszaggatóval formára szaggatjuk de hagyhatjuk egyben is.

Ha kiszaggattuk újból margarinnal megkent tepsibe tesszük. Reszelt sajtot teszünk a tetejére, és a 180°C -ra előmelegített sütőben pirosra sütjük.



A honlap sütiket használ. ezek elfogadásával kényelmesebb a böngészés. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. További információ az Adatvédelmi nyilatkozatban További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás