Két hozzávalós csodatészta – gyors, laza és sokoldalú!

Képzeld el azt a helyzetet, amikor nagyon ennél valami frisset, meleg péksütit, de nincs kedved órákig dagasztani, keleszteni. Na, itt jön a képbe ez a villámgyors recept: egy tészta, amit mindössze két hozzávalóból dobsz össze, és már mehet is a sütőbe. Nem kell hozzá semmi extra, csak egy kis liszt meg natúr joghurt – és kész a varázslat!
Azért szeretem ezt a receptet, mert olyan, mint egy kulcs: bármihez használhatod. Egy gyors pizza? Megoldva. Ropogós perec? Semmi gond. Bagel reggelire? Naná! És mindehhez elég negyedóra a konyhában.
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- liszt
- natúr joghurt
Elkészítés lépésről lépésre:
-
Keverés
Egy tálban keverd össze a lisztet és a joghurtot. Nem kell túlgondolni, egyszerűen dolgozd össze, amíg tésztává áll. -
Dagasztás
Gyúrd addig, amíg a tészta sima és rugalmas nem lesz. Ha ragacsos maradna, adj hozzá még egy kevés lisztet. -
Formázás
Itt jön a kreatív rész: döntsd el, mit szeretnél belőle!-
Pizzaalap: nyújtsd ki, pakold rá a kedvenc feltéteidet, és süsd meg 220 °C-on kb. 10–15 percig.
-
Perec: formázz belőle kis rudakat vagy klasszikus perec alakot, és sütés előtt szórd meg sóval.
-
Bagel: készíts belőle kis kerek zsömléket, a közepükön lyukkal – mehet a sütőbe, és kész a házi reggeli!
-
💡 Tipp: Ha szeretnéd feldobni, keverj a tésztába egy csipet sót vagy fűszereket (oregánó, fokhagymapor, rozmaring). Ettől már az alap is extra ízes lesz, és bármilyen verziót választasz, sokkal finomabbra sikerül.
És a legjobb az egészben? Ez a recept tényleg annyira egyszerű, hogy akár gyerekekkel is nekiállhatsz – garantáltan imádni fogják, hogy saját kezűleg gyúrják a pizzát vagy a kis péksütiket! 😍