Korhely saláta
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók 7 személyre:
1 kg savanyú káposzta
20 dkg füstölt virsli
2 db burgonya
1 nagy db lila hagyma
270 g tejföl
1 ek mustár
3 ek majonéz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
Elkészítés:
A krumplikat megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha lehűltek, megpucoljuk, és felkockázzuk. A hagymát vékonyan felszeleteljük. A káposztát ha kell kicsit kimossuk, majd összevágjuk, hogy könnyebben tudjuk kezelni. A virsliket 2 percig főzzük, majd karikára vágjuk, és a kockázott krumplival meg a szeletekre vágott lila hagymával együtt a káposztához adjuk. A tejfölt, a mustárt, a majonézt, a sót és a borsot összekeverjük, megkóstoljuk, ha kell, ízesítjük még. Leöntjük vele a salátát, jól összeforgatjuk, majd hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.