Felhőtorta – A könnyedség jegyében!

Felhőtorta – A könnyedség jegyében!

Ha valami igazán légies, könnyű és egyszerű desszertre vágysz, akkor a felhőtorta a tökéletes választás! Ez a sütemény nemcsak finom, de elkészítése is gyerekjáték. Ráadásul a hozzávalók is szinte mindig kéznél vannak. Nézzük, hogyan készítheted el ezt a csodás édességet!

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 120 g cukor
  • 80 g kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 400 g joghurt
  • 1 csipet só

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra (alsó-felső sütés). Készíts elő egy tortaformát: béleld ki sütőpapírral az alját és az oldalát is.
  2. Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd habosra a cukorral, amíg a cukor teljesen elolvad.
  3. Add hozzá a száraz hozzávalókat: szitáld bele a kukoricakeményítőt és a sütőport, majd keverd simára. Ezután jöhet a joghurt, amit szintén alaposan dolgozz bele a masszába.
  4. Készítsd el a habot: a tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. Óvatosan forgasd bele a habot a tésztába, hogy a sütemény könnyű és légies maradjon.
  5. Sütés: öntsd a masszát a tortaformába, és süsd körülbelül 50 percig. Akkor van kész, ha a teteje aranybarnára sül, és a belseje átsült.
  6. Hűtsd ki és díszítsd: hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vedd ki a formából. Szórd meg porcukorral, és már tálalhatod is!

Tipp:

Ez a torta önmagában is isteni, de ha szeretnéd feldobni, kínálj mellé friss gyümölcsöt vagy egy kis gyümölcsszószt. Garantáltan mindenki imádni fogja!

Próbáld ki, és élvezd a felhőtorta könnyedségét! 🌥️