Savanyúságtartósító házilag – Egyszerűen, gyorsan, bármikor!

Savanyúságtartósító házilag – Egyszerűen, gyorsan, bármikor!

Ha te is szereted a házi savanyúságokat, de unod a bonyolult recepteket, akkor ezt a savanyúságtartósító alaplevet imádni fogod! Pár perc alatt elkészítheted, és mindig ott lesz a polcodon, ha hirtelen kedved támad eltenni egy kis uborkát, paprikát vagy bármit, amit csak szeretsz.

Hozzávalók:

  • 4,5 liter víz
  • 80 dkg cukor
  • 3,5 dl 20%-os ecet
  • 1 csomag (200 g) Szilas kapros savanyúságtartósító

Így készítsd el:

Először is forralj fel 4,5 liter vizet egy nagy lábasban. Amikor már lobog, szórd bele a savanyúságtartósítót, és főzd együtt 2-3 percig – ennyi pont elég, hogy minden szépen feloldódjon. Ezután vedd le a tűzről, várd meg, amíg kihűl, majd öntsd bele az ecetet is. Keverd át, és már töltheted is tiszta üvegekbe!

Így bármikor kéznél lesz a saját savanyúságtartósítód, csak előkapod, amikor szükség van rá. Nincs több rohanás vagy kapkodás, ha hirtelen eltennél valamit télire – ezzel a trükkel mindig felkészült leszel!

Próbáld ki, és élvezd a házi savanyúságok ízét egész évben!