Újabb klasszikus: Tojásos borsópörkölt

Újabb klasszikus: Tojásos borsópörkölt

Ha egy gyors, mégis laktató ételre vágysz, ami egyszerre hagyományos és modern, akkor a tojásos borsópörkölt a tökéletes választás! Ez az egyszerű, de nagyszerű fogás nemcsak finom, hanem szuper könnyen elkészíthető is. Ráadásul a hozzávalók valószínűleg már ott lapulnak a konyhádban. Nézzük, hogyan készítheted el ezt a klasszikust!

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 2 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 1 ek. őrölt pirospaprika
  • 1 tk. majoranna
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 50 dkg fagyasztott borsó
  • 4 db keményre főtt tojás
  • 2 dl víz vagy alaplé

A nokedlihez:

  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2,5 dl víz
  • kevés olaj
  • só (ízlés szerint)

Elkészítés (kb. 40 perc):

  1. Induljon a hagymapirítás!
    A megtisztított és felkockázott vöröshagymát kis olajon üvegesre pirítjuk. Ez az alapja a pörkölt ízvilágának, úgyhogy ne sajnáld az időt erre a lépésre!

  2. Fűszerezz bátran!
    Amikor a hagyma már szép aranyszínű, jöhet a pirospaprika, só, bors és egy csipet majoranna. Ezek a fűszerek adják meg az étel karakterét, úgyhogy ne fogd vissza magad!

  3. Jöhet a borsó!
    Öntsd fel a hagymás alapot 2 dl vízzel (vagy alaplével), majd add hozzá a fagyasztott borsót. Hagyd, hogy a borsó puhára főjön – ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

  4. Tojás a középpontban!
    Amíg a borsó fő, főzd meg, majd vágd fel a keményre főtt tojásokat. Amikor a borsó már megpuhult, add hozzá a tojásokat a pörkölthöz, és forrald össze az egészet. Ez a lépés hozza össze az ízeket, és teszi igazán különlegessé az ételt.

  5. Nokedli – a tökéletes kísérő!
    A tojásos borsópörkölt mellé készíts nokedlit a szokásos módon. Ha még nem próbáltad, itt az ideje megtanulni – ez az étel szinte megköveteli a házi galuskát!

  6. Tálalás és élvezet!
    Melegen tálald a pörköltet a frissen készült nokedlivel. Egy kis friss petrezselyemmel pedig feldobhatod a tálalást. Jó étvágyat!

Tipp:

Ha szeretnéd még izgalmasabbá tenni az ételt, próbáld ki egy kis tejföllel vagy reszelt sajttal a tetején. Ez a klasszikus fogás így egy csavart kap, amit mindenki imádni fog!