Ropogós panír – A tökéletes bundázás titka

Ropogós panír – A tökéletes bundázás titka

Ha te is imádod, amikor a panír igazán ropogós, akkor ezt a receptet mindenképp próbáld ki! Egyszerű, gyors, és garantáltan feldobja a kedvenc rántott zöldségedet vagy húsodat. Mutatjuk, hogyan készítsd el a legropogósabb bundát, európai mértékegységekkel!

Hozzávalók:

  • 95 g finomliszt
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 180 ml víz (ezt csak keveréskor add hozzá)

Így készítsd:

Keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót egy tálban. Amikor minden száraz hozzávaló elvegyült, fokozatosan öntsd hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy csomómentes, sűrű, de folyós tésztát kapj. Ebbe mártogathatod a kedvenc zöldségeidet vagy húsfalatkákat, majd forró olajban süsd aranybarnára.

Tipp: Ha igazán extra ropogós panírt szeretnél, a panírozott falatokat sütés előtt pár percre tedd a hűtőbe!

Próbáld ki, és élvezd a tökéletesen ropogós bundát minden falatnál!