Ropogós panír – A tökéletes bundázás titka

Ha te is imádod, amikor a panír igazán ropogós, akkor ezt a receptet mindenképp próbáld ki! Egyszerű, gyors, és garantáltan feldobja a kedvenc rántott zöldségedet vagy húsodat. Mutatjuk, hogyan készítsd el a legropogósabb bundát, európai mértékegységekkel!
Hozzávalók:
- 95 g finomliszt
- 2 evőkanál kukoricakeményítő
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál só
- 180 ml víz (ezt csak keveréskor add hozzá)
Így készítsd:
Keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót egy tálban. Amikor minden száraz hozzávaló elvegyült, fokozatosan öntsd hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy csomómentes, sűrű, de folyós tésztát kapj. Ebbe mártogathatod a kedvenc zöldségeidet vagy húsfalatkákat, majd forró olajban süsd aranybarnára.
Tipp: Ha igazán extra ropogós panírt szeretnél, a panírozott falatokat sütés előtt pár percre tedd a hűtőbe!
Próbáld ki, és élvezd a tökéletesen ropogós bundát minden falatnál!