đ TĂșrĂłs sĂŒlt pĂĄrnĂĄcskĂĄk â omlĂłs, sajtos csoda ropogĂłs kabĂĄtban!

Ha valaha kĂłstoltĂĄl mĂĄr igazi hĂĄzias, meleg tĂșrĂłs finomsĂĄgot, akkor ez a sĂŒlt pĂĄrnĂĄcska biztosan szerelem lesz elsĆ falatra. KĂvĂŒl aranybarnĂĄra sĂŒl, belĂŒl pedig lĂĄgy, sajtos-tĂșrĂłs töltelĂ©k vĂĄr â pont az a fajta harapnivalĂł, ami mellett senki sem tud csak âegy darabotâ enni.
đ§ HozzĂĄvalĂłk (kb. 16 darabhoz)
A tésztåhoz:
-
25 dkg liszt
-
25 dkg tehĂ©ntĂșrĂł
-
2 tojĂĄs
-
1 csipet sĂł
-
1 ek tejföl (ha szĂŒksĂ©ges)
-
bĆ olaj a sĂŒtĂ©shez
A töltelékhez:
-
3 szål zöldhagyma
-
15 dkg hĂșsos szalonna
-
20 dkg juhtĂșrĂł
đ©âđł ElkĂ©szĂtĂ©s lĂ©pĂ©srĆl lĂ©pĂ©sre
1ïžâŁ A tĂ©szta elkĂ©szĂtĂ©se
A tĂșrĂłt ĂĄttörjĂŒk, hozzĂĄadjuk a lisztet, a tojĂĄsokat Ă©s egy csipet sĂłt. ĂsszegyĂșrjuk, majd fĂłliĂĄba csomagolva pihentetjĂŒk a hƱtĆben kb. fĂ©l ĂłrĂĄt.
2ïžâŁ A töltelĂ©k
A szalonnĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, kisĂŒtjĂŒk, majd a finomra vĂĄgott zöldhagymĂĄt megfonnyasztjuk rajta. Ha kissĂ© kihƱlt, belekeverjĂŒk a juhtĂșrĂłt â ez adja a töltelĂ©k isteni ĂzĂ©t Ă©s krĂ©messĂ©gĂ©t.
3ïžâŁ A formĂĄzĂĄs Ă©s sĂŒtĂ©s
A tĂ©sztĂĄt lisztezett deszkĂĄn kb. 3-4 mm vastagra nyĂșjtjuk, majd egyenlĆ nĂ©gyzetekre vĂĄgjuk. A közepĂŒkbe egy-egy kanĂĄl töltelĂ©ket teszĂŒnk, Ă©s hĂĄromszög alakĂșra hajtjuk, a szĂ©leket villĂĄval összenyomjuk.
ForrĂł, bĆ olajban aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk mindkĂ©t oldalĂĄt â pĂĄr perc elĂ©g, Ă©s mĂĄr jöhet is a papĂrtörlĆre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
đĄ Tipp:
Ha valami extra ropogåst szeretnél, a tésztåba szórhatsz egy kevés reszelt sajtot is!
Ăs ha marad belĆle mĂĄsnapra (ami ritka), hidegen is isteni.
â±ïž MunkaidĆ: kb. 1 Ăłra
đŽ FogyaszthatĂł: kb. 1 Ăłra mĂșlva
Most kĂ©pzeld el, ahogy egy falat forrĂłn roppan, belĂŒl pedig ott a fĂŒstös szalonna Ă©s a krĂ©mes juhtĂșrĂł… Na, ugye mondtam, hogy nem lehet abbahagyni? đ
