🎉 TĂșrĂłs sĂŒlt pĂĄrnĂĄcskĂĄk – omlĂłs, sajtos csoda ropogĂłs kabĂĄtban!

🎉 TĂșrĂłs sĂŒlt pĂĄrnĂĄcskĂĄk – omlĂłs, sajtos csoda ropogĂłs kabĂĄtban!

Ha valaha kĂłstoltĂĄl mĂĄr igazi hĂĄzias, meleg tĂșrĂłs finomsĂĄgot, akkor ez a sĂŒlt pĂĄrnĂĄcska biztosan szerelem lesz elsƑ falatra. KĂ­vĂŒl aranybarnĂĄra sĂŒl, belĂŒl pedig lĂĄgy, sajtos-tĂșrĂłs töltelĂ©k vĂĄr – pont az a fajta harapnivalĂł, ami mellett senki sem tud csak „egy darabot” enni.


🧂 Hozzávalók (kb. 16 darabhoz)

A tésztåhoz:

  • 25 dkg liszt

  • 25 dkg tehĂ©ntĂșrĂł

  • 2 tojĂĄs

  • 1 csipet sĂł

  • 1 ek tejföl (ha szĂŒksĂ©ges)

  • bƑ olaj a sĂŒtĂ©shez

A töltelékhez:

  • 3 szĂĄl zöldhagyma

  • 15 dkg hĂșsos szalonna

  • 20 dkg juhtĂșrĂł


đŸ‘©â€đŸł ElkĂ©szĂ­tĂ©s lĂ©pĂ©srƑl lĂ©pĂ©sre

1ïžâƒŁ A tĂ©szta elkĂ©szĂ­tĂ©se
A tĂșrĂłt ĂĄttörjĂŒk, hozzĂĄadjuk a lisztet, a tojĂĄsokat Ă©s egy csipet sĂłt. ÖsszegyĂșrjuk, majd fĂłliĂĄba csomagolva pihentetjĂŒk a hƱtƑben kb. fĂ©l ĂłrĂĄt.

2ïžâƒŁ A töltelĂ©k
A szalonnĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk, kisĂŒtjĂŒk, majd a finomra vĂĄgott zöldhagymĂĄt megfonnyasztjuk rajta. Ha kissĂ© kihƱlt, belekeverjĂŒk a juhtĂșrĂłt – ez adja a töltelĂ©k isteni Ă­zĂ©t Ă©s krĂ©messĂ©gĂ©t.

3ïžâƒŁ A formĂĄzĂĄs Ă©s sĂŒtĂ©s
A tĂ©sztĂĄt lisztezett deszkĂĄn kb. 3-4 mm vastagra nyĂșjtjuk, majd egyenlƑ nĂ©gyzetekre vĂĄgjuk. A közepĂŒkbe egy-egy kanĂĄl töltelĂ©ket teszĂŒnk, Ă©s hĂĄromszög alakĂșra hajtjuk, a szĂ©leket villĂĄval összenyomjuk.

ForrĂł, bƑ olajban aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk mindkĂ©t oldalĂĄt – pĂĄr perc elĂ©g, Ă©s mĂĄr jöhet is a papĂ­rtörlƑre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.


💡 Tipp:
Ha valami extra ropogåst szeretnél, a tésztåba szórhatsz egy kevés reszelt sajtot is!
És ha marad belƑle másnapra (ami ritka), hidegen is isteni.


⏱ MunkaidƑ: kb. 1 Ăłra
🍮 FogyaszthatĂł: kb. 1 Ăłra mĂșlva


Most kĂ©pzeld el, ahogy egy falat forrĂłn roppan, belĂŒl pedig ott a fĂŒstös szalonna Ă©s a krĂ©mes juhtĂșrĂł… Na, ugye mondtam, hogy nem lehet abbahagyni? 😋