🧀 Sajtrudak tĂșrĂłs tĂ©sztĂĄbĂłl – a sĂłs ropogtatnivalĂłk bajnoka!

🧀 Sajtrudak tĂșrĂłs tĂ©sztĂĄbĂłl – a sĂłs ropogtatnivalĂłk bajnoka!

Ha van snack, amit bĂĄrmikor, bĂĄrhol szĂ­vesen ropogtatunk, az bizony a hĂĄzi sajtrĂșd! Ez a verziĂł kĂŒlönleges csavart kap: a tĂ©sztĂĄba tĂșrĂł is kerĂŒl, amitƑl nemcsak omlĂłs, hanem finoman lĂĄgy is lesz. Egy csĂ©sze forrĂł tea, egy film Ă©s egy tĂĄlka ebbƑl a sajtos csodĂĄbĂłl – Ă©s mĂĄris kerek a vilĂĄg!


🧂 Hozzávalók (kb. 80 darabhoz)

  • 25 dkg tĂșrĂł

  • 25 dkg finomliszt

  • 25 dkg puha vaj

  • 20 dkg reszelt sajt

  • 1 tojĂĄs


đŸ‘©â€đŸł ElkĂ©szĂ­tĂ©s

1. A tészta alapja
A tĂșrĂłt ĂĄttörjĂŒk, majd a liszttel Ă©s a vajjal összegyĂșrjuk. Egy csipet sĂłt is adjunk hozzĂĄ, hogy igazĂĄn Ă­zes legyen. A masszĂĄt fĂłliĂĄba csomagoljuk, Ă©s legalĂĄbb fĂ©l ĂłrĂĄra tegyĂŒk a hƱtƑbe pihenni.

2. A formĂĄzĂĄs
A sĂŒtƑt elƑmelegĂ­tjĂŒk 180 °C-ra. A tĂ©sztĂĄt lisztezett deszkĂĄn 3–4 mm vastagra nyĂșjtjuk, megkenjĂŒk felvert tojĂĄssal, Ă©s megszĂłrjuk a reszelt sajttal. EzutĂĄn egy Ă©les kĂ©ssel vagy derelyevĂĄgĂłval 1–2 cm szĂ©les, 8–10 cm hosszĂș rudakat vĂĄgunk.

3. A sĂŒtĂ©s
A rudacskĂĄkat sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire sorakoztatjuk, majd 15 perc alatt aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk.

💡 Tipp: kĂ­sĂ©rletezz bĂĄtran! SzĂłrd meg a tetejĂ©t kömĂ©nnyel, szezĂĄmmal vagy lenmaggal, ha extra ropogĂłs Ă©s illatos vĂĄltozatot szeretnĂ©l.


⏱ MunkaidƑ:

kb. 45 perc

🍮 Fogyasztható:

kb. 2 Ăłra mĂșlva – ha addig kibĂ­rod!


đŸ„ł TĂĄlalĂĄsi tipp:
Langyosan a legfinomabb! Egy kis tejfölös mĂĄrtogatĂłval vagy akĂĄr hideg sör mellĂ© is tökĂ©letes vendĂ©gvĂĄrĂł. NĂĄlam sosem Ă©li meg a mĂĄsnapot – egyszerƱen eltƱnik a tĂĄlrĂłl!