đ§ Sajtrudak tĂșrĂłs tĂ©sztĂĄbĂłl â a sĂłs ropogtatnivalĂłk bajnoka!

Ha van snack, amit bĂĄrmikor, bĂĄrhol szĂvesen ropogtatunk, az bizony a hĂĄzi sajtrĂșd! Ez a verziĂł kĂŒlönleges csavart kap: a tĂ©sztĂĄba tĂșrĂł is kerĂŒl, amitĆl nemcsak omlĂłs, hanem finoman lĂĄgy is lesz. Egy csĂ©sze forrĂł tea, egy film Ă©s egy tĂĄlka ebbĆl a sajtos csodĂĄbĂłl â Ă©s mĂĄris kerek a vilĂĄg!
đ§ HozzĂĄvalĂłk (kb. 80 darabhoz)
-
25 dkg tĂșrĂł
-
25 dkg finomliszt
-
25 dkg puha vaj
-
20 dkg reszelt sajt
-
1 tojĂĄs
đ©âđł ElkĂ©szĂtĂ©s
1. A tészta alapja
A tĂșrĂłt ĂĄttörjĂŒk, majd a liszttel Ă©s a vajjal összegyĂșrjuk. Egy csipet sĂłt is adjunk hozzĂĄ, hogy igazĂĄn Ăzes legyen. A masszĂĄt fĂłliĂĄba csomagoljuk, Ă©s legalĂĄbb fĂ©l ĂłrĂĄra tegyĂŒk a hƱtĆbe pihenni.
2. A formĂĄzĂĄs
A sĂŒtĆt elĆmelegĂtjĂŒk 180 °C-ra. A tĂ©sztĂĄt lisztezett deszkĂĄn 3â4 mm vastagra nyĂșjtjuk, megkenjĂŒk felvert tojĂĄssal, Ă©s megszĂłrjuk a reszelt sajttal. EzutĂĄn egy Ă©les kĂ©ssel vagy derelyevĂĄgĂłval 1â2 cm szĂ©les, 8â10 cm hosszĂș rudakat vĂĄgunk.
3. A sĂŒtĂ©s
A rudacskĂĄkat sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire sorakoztatjuk, majd 15 perc alatt aranybarnĂĄra sĂŒtjĂŒk.
đĄ Tipp: kĂsĂ©rletezz bĂĄtran! SzĂłrd meg a tetejĂ©t kömĂ©nnyel, szezĂĄmmal vagy lenmaggal, ha extra ropogĂłs Ă©s illatos vĂĄltozatot szeretnĂ©l.
â± MunkaidĆ:
kb. 45 perc
đŽ FogyaszthatĂł:
kb. 2 Ăłra mĂșlva â ha addig kibĂrod!
đ„ł TĂĄlalĂĄsi tipp:
Langyosan a legfinomabb! Egy kis tejfölös mĂĄrtogatĂłval vagy akĂĄr hideg sör mellĂ© is tökĂ©letes vendĂ©gvĂĄrĂł. NĂĄlam sosem Ă©li meg a mĂĄsnapot â egyszerƱen eltƱnik a tĂĄlrĂłl!
