Medvehagymás pogácsa – A tavasz íze egy falatban!

Medvehagymás pogácsa – A tavasz íze egy falatban!

Ha tavasz, akkor medvehagyma! Ez a friss, zöld csoda nemcsak egészséges, de elképesztően finom is. Miért ne készítenél belőle egy szuper pogácsát, ami garantáltan feldobja a napodat? Mutatjuk, hogyan varázsolhatod az asztalra ezt a könnyen elkészíthető, omlós finomságot!

Elkészítési idő: 70 perc

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 0,5 evőkanál só
  • 25 dkg liszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg vaj
  • 1 db tojás (a tetejére)

Elkészítés:

  1. Medvehagyma előkészítése: Aprítsd fel a medvehagymát egészen finomra, hogy minden falatban érezhető legyen az íze!
  2. Alapanyagok összekeverése: Szitáld át a lisztet, keverd össze a sóval, majd add hozzá a medvehagymát. Ezután morzsold bele a túrót, és reszeld hozzá a hideg vajat.
  3. Tészta összeállítása: Dolgozd össze a tésztát kézzel vagy robotgéppel, amíg szép egynemű nem lesz. Ha kész, tedd a hűtőbe legalább 1 órára – de ha van időd, hagyd pihenni egy éjszakát!
  4. Nyújtás és formázás: Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát ujjnyi vastagságúra. A tetejét késsel rácsozd be, majd szaggasd ki pogácsaszaggatóval.
  5. Sütés előkészítése: Helyezd a pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire, és kend meg a tetejüket a felvert tojással, hogy szép aranybarnára süljenek.
  6. Sütés: Süsd 190 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig, amíg a pogácsák illatosak és gyönyörűek nem lesznek.

Tipp:

Ezek a pogácsák nemcsak frissen, hanem másnap is isteniek – ha marad belőlük! Tökéletesek reggelire, uzsonnára, vagy akár egy baráti összejövetelre.

Próbáld ki, és hozd el a tavasz ízét a konyhádba! 🌱