Krémes tojáskrém – a klasszikus szendvicsmentő

Krémes tojáskrém – a klasszikus szendvicsmentő

Van az a pillanat, amikor hirtelen vendégek toppannak be, vagy csak megéhezel valami egyszerű, de mégis finom szendvicskrémre. Ilyenkor jön képbe a tojáskrém: villámgyors, krémes, ízletes – és garantáltan mindenki szereti. Nincs benne semmi bonyodalom, de a végeredmény mindig telitalálat!

Elkészítési idő: 15 perc


Hozzávalók 6 személyre:

  • 6 db főtt tojás
  • 4 evőkanál vaj
  • 4 evőkanál snidling
  • 2 teáskanál mustár
  • bors ízlés szerint
  • só ízlés szerint

Elkészítés lépésről lépésre

  1. Tojásfőzés
    A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzd keményre. Ezután hűtsd le hideg vízben, majd hámozd meg őket.

  2. Alap elkészítése
    A tojásokat reszeld le (vagy vágd apróra), majd tedd egy keverőtálba.

  3. Ízesítés
    Add hozzá a vajat, a mustárt, a finomra vágott snidlinget, sót és borsot.

  4. Krémesítés
    Dolgozd össze alaposan, míg szép, kenhető, homogén krémet kapsz.


Tipp & variáció

  • Ha könnyedebb állagot szeretnél, keverhetsz bele egy kevés majonézt vagy tejfölt.

  • Extra pikáns verzióhoz adj egy csipet cayenne-borsot vagy pár csepp citromlevet.

  • Gluténmentes opcióként piríts mellé kukoricakenyeret vagy gluténmentes bagettet.


Tálalási ötlet

Friss, ropogós pirítóson az igazi, egy kis extra snidlinggel a tetején. De vendégvárónak mini szendvicsekre kenve, uborkaszeletekkel díszítve is tökéletes. Én néha éjfél körül is készítek egy adagot, és nem tagadom: képes vagyok kanállal, magában is eltüntetni belőle pár falatot. 😅