Krémes tojáskrém – a klasszikus szendvicsmentő

Van az a pillanat, amikor hirtelen vendégek toppannak be, vagy csak megéhezel valami egyszerű, de mégis finom szendvicskrémre. Ilyenkor jön képbe a tojáskrém: villámgyors, krémes, ízletes – és garantáltan mindenki szereti. Nincs benne semmi bonyodalom, de a végeredmény mindig telitalálat!
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- 6 db főtt tojás
- 4 evőkanál vaj
- 4 evőkanál snidling
- 2 teáskanál mustár
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépésre
-
Tojásfőzés
A tojásokat forrástól számítva 10 percig főzd keményre. Ezután hűtsd le hideg vízben, majd hámozd meg őket. -
Alap elkészítése
A tojásokat reszeld le (vagy vágd apróra), majd tedd egy keverőtálba. -
Ízesítés
Add hozzá a vajat, a mustárt, a finomra vágott snidlinget, sót és borsot. -
Krémesítés
Dolgozd össze alaposan, míg szép, kenhető, homogén krémet kapsz.
Tipp & variáció
-
Ha könnyedebb állagot szeretnél, keverhetsz bele egy kevés majonézt vagy tejfölt.
-
Extra pikáns verzióhoz adj egy csipet cayenne-borsot vagy pár csepp citromlevet.
-
Gluténmentes opcióként piríts mellé kukoricakenyeret vagy gluténmentes bagettet.
Tálalási ötlet
Friss, ropogós pirítóson az igazi, egy kis extra snidlinggel a tetején. De vendégvárónak mini szendvicsekre kenve, uborkaszeletekkel díszítve is tökéletes. Én néha éjfél körül is készítek egy adagot, és nem tagadom: képes vagyok kanállal, magában is eltüntetni belőle pár falatot. 😅