Pizzatészta – a tökéletes
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1,5 dl víz
- 5g száraz élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 4-5 evőkanál olíva olaj
Elkészítés:
A langyos vízben elkeverjük a cukrot és hozzáadjuk a száraz élesztőt. Ha ez teljesen elolvadt, akkor adjuk hozzá a tálban elkevert sós liszthez.
Kezdjük el kézzel dagasztani, majd amikor már elfogy a nedvesség, akkor adjuk hozzá az olívaolajat kanalanként.
Amikor benne van mind, akkor hagyjuk állni, amíg a feltéteket előkészítjük. A sütőt gyújtsuk be 200 fokra és melegítsük elő.
A tésztát kézzel kezdjük el nyújtani, és kör alakúra formázni, nyújtófa nélkül, így a közepe vékony lesz, míg a széle vastagabb!
Feltétként ízlés szerint rakhatunk bármit. A sütési idő kb. 20 perc.
Költség: a feltétektől függ