Alaplé II. (csirke)

Alaplé II. (csirke)

Elkészítési idő: 210 perc (előkészítés: 30 perc, főzési idő: 180 perc)


Hozzávalók (3 literhez):

  • 2 kg csirke far-hát
  • 4 szál sárgarépa
  • 3 szál fehérrépa
  • 1 darab zellergumó
  • 1 szál póréhagyma
  • 4 darab gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma

Egy lábasba 4 liter vizet öntünk, beletesszük a far-hátat, és főzni kezdjük. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát, fehérrépát és zellert. Ezután következik a nagyobb darabokra vágott póréhagyma, a megmosott gomba, a fokhagyma és az alaposan megmosott, de héjas vöröshagyma. Sózzuk, és lassú tűzön 3 órán át főzzük. Ha kész, akkor textilen átszűrjük, és hűtőbe tesszük.