Alaplé III. (marha)

Alaplé III. (marha)

Elkészítési idő: 210 perc (előkészítés: 30 perc, főzési idő: 180 perc)


Hozzávalók (3 literhez):

  • 2 kg marhacsont
  • 1 nagy zellergumó
  • 4 szál sárgarépa
  • 4 szál fehérrépa
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 fej gomba
  • negyed kelkáposzta nagyobb darabokra vágva
  • só, bors
  • olaj

A zellert, a sárgarépát és a gyökeret nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a marhacsontot, felöntjük 4 liter vízzel, majd beletesszük a kelkáposztát, a gombát és a fokhagymát. A vöröshagymát félbevágjuk, a vágott felét aranybarnára pirítjuk egy serpenyőben, és az alapléhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön legalább 3-4 órán keresztül főzzük. Ha kész, textilen átszűrjük, és hűtőbe tesszük.