Montenegrói tepsis sült krumpli

Montenegrói tepsis sült krumpli

Elkészítési idő: 60 perc


Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 2 evőkanál kukoricadara
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
  • 1 teáskanál szezámmag
  • rozmaring ízlés szerint
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ételízesítő

Elkészítés:

Meghámozzuk a krumplikat és egyforma darabokra vágjuk, ezután összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal. Tepsibe tesszük, a fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagyma nyomóval áttörjük, majd a friss rozmaringgal átforgatjuk. Végül 230 fokos sütőben kb. 35-40 perc sütjük, amíg szép színe nem lesz. Félidőben kissé átforgathatjuk.

mon
Sütés előtt