Villámgyors lepénykenyér mindössze 3 hozzávalóból – Próbáld ki te is!

Ha valami egyszerű, mégis zseniális receptet keresel, akkor ez a lepénykenyér garantáltan a kedvenced lesz! Mindössze három alapanyag kell hozzá, és máris készíthetsz friss, puha kenyeret, ami tökéletes reggelihez, vacsorához vagy akár egy gyors snackhez. Nézzük, hogyan készül!
Hozzávalók:
- 450 g liszt
- 260 ml kefir
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- Só ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépésre:
-
Keverd össze az alapokat!
Szitáld át a lisztet egy nagy tálba, majd add hozzá a szódabikarbónát és a sót. Ezután öntsd hozzá a kefirt, és gyúrd össze az egészet, amíg egy sima, nem ragadós tésztát kapsz. -
Pihentesd a tésztát!
Hagyd a tésztát a munkafelületen 10 percig pihenni, hogy kicsit „megnyugodjon”. Ezután tedd a hűtőbe további 20 percre – ettől még rugalmasabb lesz. -
Formázd és süsd!
Oszd a tésztát 6 egyenlő részre, és formázd őket kézzel lapos lepényekké. Szurkáld meg mindegyiket villával, hogy egyenletesen süljön. Melegíts fel egy serpenyőt, és zsiradék nélkül süsd a lepényeket mindkét oldalukon aranybarnára. -
Extra tipp!
Ha még finomabbá szeretnéd tenni, a kész lepényeket megkenheted olvasztott vajjal – de ez teljesen opcionális.
Miért imádjuk ezt a receptet?
Ez a lepénykenyér nemcsak gyorsan elkészül, de tökéletes választás, ha nincs otthon friss kenyér, vagy valami különlegeset szeretnél az asztalra tenni. Ráadásul a hozzávalók szinte mindig kéznél vannak, így bármikor összedobhatod. Próbáld ki, és garantáltan az egész család kedvence lesz!
Fiatalos, egyszerű, és isteni finom – ugye, hogy megéri? 😊