Friss, tavaszi lendület: Medvehagyma-krémleves recept

Friss, tavaszi lendület: Medvehagyma-krémleves recept

Ha tavasz, akkor medvehagyma! Ez a szuperzöld növény nemcsak egészséges, de isteni finom is, és tökéletes alapja lehet egy könnyű, krémes levesnek. Mutatjuk, hogyan készítsd el ezt a frissítő fogást, ami garantáltan feldobja a napodat!

Hozzávalók:

  • 25 dkg burgonya
  • 0,5 fej vöröshagyma
  • 1 db fehérrépa
  • Olívaolaj
  • Só, őrölt bors
  • 1 csokor medvehagyma
  • 0,5 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg sajt

Elkészítés:

  1. Kezdjük a krumplival! Mosd meg alaposan, kockázd fel, és főzd puhára. Ez lesz a leves alapja, ami szuper krémessé teszi az egészet.
  2. Hagyma és répa a serpenyőben: Aprítsd fel a vöröshagymát, reszeld le a fehérrépát, és egy kis olívaolajon pirítsd meg őket. Az illatok már most isteni lesznek!
  3. Fűszerezz bátran: Sózd, borsozd, majd add hozzá a megfőtt krumplit. Önts rá egy kevés vizet, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek pár perc alatt.
  4. Zöldek a levesbe: Aprítsd fel a medvehagymát és a petrezselymet, majd dobd őket a levesbe. Pár perc párolás után már érezni fogod a friss, tavaszi aromákat.
  5. Krémesítés: Botmixerrel pürésítsd a levest, hogy szép, sima állagot kapj. Ezután jöhet a főzőtejszín, amivel beállíthatod a kívánt sűrűséget és krémességet.
  6. Tálalás: Forrón tálald, és szórd meg reszelt sajttal. A sajt ráolvad a leves tetejére, és még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a fogást.

Tipp:

Ha igazán különleges élményre vágysz, piríts mellé néhány szelet bagettet, és mártogatósnak használd. Garantáltan imádni fogod! Laktóz érzékenyek, készíthetik laktózmentes alapanyagokból is.

Ez a medvehagyma-krémleves nemcsak finom, de tele van vitaminnal és energiával – tökéletes választás egy tavaszi ebédhez vagy vacsorához. Próbáld ki, és hozd be a természet frissességét a konyhádba! 🌱