Burgonya krokett – (szinte) mindenhez is jó

Burgonya krokett – (szinte) mindenhez is jó

Képzeld el, hogy egy laza hétvégi ebédre vagy baráti összejövetelre keresel valami igazán ütős, mégis egyszerű köretet! A házi burgonya krokett pont ilyen: kívül ropogós, belül puha, és garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Mutatom, hogyan készítheted el te is, akár első próbálkozásra is sikerülni fog!

Hozzávalók (kb. 40-50 db kroketthez):

  • 1 kg burgonya
  • 300 g liszt
  • 4 db tojás
  • só, őrölt fekete bors, őrölt szerecsendió ízlés szerint
  • 200 g zsemlemorzsa
  • 1,5 liter étolaj a sütéshez

Így készítsd el:

Először is, főzd meg a burgonyát héjában, majd még forrón pucold meg, és törd át krumplinyomóval. Hagyd langyosra hűlni, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután jöhet a tészta összeállítása: keverőgéppel (vagy kézzel) dolgozd össze a burgonyát a liszttel, tojásokkal, sóval, borssal és egy kis szerecsendióval. Figyelj arra, hogy ne adj hozzá túl sok lisztet, mert akkor elveszik a burgonya karaktere!

A tésztából csípj le kisebb darabokat, lisztezett felületen sodord őket hengerré, majd vágd fel kb. ujjnyi hosszú darabokra. Nyugodtan lehetsz kreatív és lehet más alakzat is. Ezeket forgasd meg zsemlemorzsában, és már mehetnek is a forró olajba! 4-5 perc alatt aranybarnára sülnek – ne hagyd őket magukra, mert gyorsan elkészülnek.

Tálalhatod mártogatóssal, húsok mellé, vagy akár magában is, mert annyira finom! Próbáld ki, és garantáltan nem marad belőle egy darab sem!

Ha tetszett a recept, mentsd el, és oszd meg a saját krokett-sztoridat is! Jó étvágyat!