🎃 Selymes sütőtök-krémleves – az őszi napok melengető kedvence

Ha van étel, ami igazi őszi ölelés egy tányérban, hát ez az! A sütőtök-krémleves nemcsak gyönyörű narancssárga színével hódít, hanem selymes textúrájával és enyhén édeskés, fűszeres ízével is. Egy hideg délutánon, egy puha takaró alatt kanalazva – garantált boldogság.
🧄 Hozzávalók (4 adaghoz)
-
1 fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
3 szem burgonya
-
1 kisebb sütőtök
-
1 ek olaj
-
1 zöldségleveskocka
-
1 tk. ételízesítő
-
ízlés szerint szerecsendió
👩🍳 Elkészítés
-
Az alap:
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon megfuttatjuk, amíg illatozni kezd. -
A zöldségek:
A sütőtököt és a burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd a pirított hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. -
A főzés:
Hozzáadjuk a zöldségleveskockát és az ételízesítőt, majd lefedve puhára főzzük az egészet kb. 25–30 perc alatt. -
A varázslat:
Amikor minden zöldség megpuhult, jöhet a turmix! Botmixerrel krémesre pürésítjük, és ha kell, egy kevés vízzel beállítjuk a sűrűségét. -
A befejezés:
Egy csipet szerecsendióval ízesítjük, majd visszaforrósítjuk. Forrón, néhány csepp tökmagolajjal és pirított tökmaggal tálaljuk.
⏱ Elkészítési idő: kb. 45 perc
🔥 1 adag: kb. 210 kalória
💡 Tipp: ha igazán selymes és gazdag ízre vágysz, a végén keverhetsz bele egy kanál tejszínt vagy kókuszkrémet is!
