🎃 Selymes sütőtök-krémleves – az őszi napok melengető kedvence

🎃 Selymes sütőtök-krémleves – az őszi napok melengető kedvence

Ha van étel, ami igazi őszi ölelés egy tányérban, hát ez az! A sütőtök-krémleves nemcsak gyönyörű narancssárga színével hódít, hanem selymes textúrájával és enyhén édeskés, fűszeres ízével is. Egy hideg délutánon, egy puha takaró alatt kanalazva – garantált boldogság.


🧄 Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 3 szem burgonya

  • 1 kisebb sütőtök

  • 1 ek olaj

  • 1 zöldségleveskocka

  • 1 tk. ételízesítő

  • ízlés szerint szerecsendió


👩‍🍳 Elkészítés

  1. Az alap:
    A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon megfuttatjuk, amíg illatozni kezd.

  2. A zöldségek:
    A sütőtököt és a burgonyát meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, majd a pirított hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.

  3. A főzés:
    Hozzáadjuk a zöldségleveskockát és az ételízesítőt, majd lefedve puhára főzzük az egészet kb. 25–30 perc alatt.

  4. A varázslat:
    Amikor minden zöldség megpuhult, jöhet a turmix! Botmixerrel krémesre pürésítjük, és ha kell, egy kevés vízzel beállítjuk a sűrűségét.

  5. A befejezés:
    Egy csipet szerecsendióval ízesítjük, majd visszaforrósítjuk. Forrón, néhány csepp tökmagolajjal és pirított tökmaggal tálaljuk.


⏱ Elkészítési idő: kb. 45 perc

🔥 1 adag: kb. 210 kalória

💡 Tipp: ha igazán selymes és gazdag ízre vágysz, a végén keverhetsz bele egy kanál tejszínt vagy kókuszkrémet is!