Ropogós sajtos krékerek – a legjobb bulirágcsa házilag 🎉🧀

Ropogós sajtos krékerek – a legjobb bulirágcsa házilag 🎉🧀

Van valami zseniális abban, amikor a sütőből frissen, illatosan kerül ki egy tepsi házi sajtos kréker. Nem kell többé boltban vadászni a ropogtatnivalót: ezzel a recepttel fél óra alatt olyan nasit készíthetsz, amit mindenki imádni fog. Legyen szó baráti filmnézésről, borozós estéről vagy csak egy gyors ropogtatásról – ezek a sajtos falatkák mindig betalálnak.

Elkészítési idő: 30 perc


Hozzávalók 8 adaghoz:

  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • 25 dkg reszelt sajt (félkemény)
  • 15 dkg vaj

Elkészítés lépésről lépésre

  1. Tészta összeállítása
    Gyúrd össze a lisztet, vajat, sajtot, tojássárgát, fűszerpaprikát és sót, amíg egy szép, homogén tésztát nem kapsz.

  2. Pihentetés
    Csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe kb. 30 percre, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.

  3. Nyújtás és formázás
    A tésztát oszd két részre (így egyszerűbb nyújtani), majd lisztezett felületen nyújtsd egészen vékonyra. Vágd tetszőleges formára – mehetnek rudacskák, négyzetek, háromszögek, vagy akár kiszúróval vicces figurák is.

  4. Sütés
    Tedd a darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 200 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 5 percig, míg világos aranyszínt kapnak. Ne hagyd túl sokáig bent, mert pillanatok alatt túlsülhetnek.

Tipp & variáció ✨

  • Ha extrán sajtos élményt szeretnél, szórd meg a tetejüket még egy kis reszelt sajttal sütés előtt.

  • A fűszerpaprika helyett használhatsz chiliport, rozmaringot vagy fokhagymaport is – attól függően, milyen hangulatban vagy.

  • Borozáshoz tökéletes, de egy jó hideg sör mellé is verhetetlen társ!

Extra – egy személyes sztori 😄

Egyszer kipróbáltam, hogy apró szívecske formákat szúrtam ki a tésztából, és a haverok először csak nevettek rajta… aztán percek alatt eltüntették az egész adagot. Szóval: bármilyen formát választasz, készülj rá, hogy nem marad belőle másnapra!