Csirke fajitos

Csirke fajitos

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók fajitos (4 adag):

  • 0,5 kg csirkemell filé
  • Kotányi Taco fűszerkeverék
  • néhány ek. étolaj
  • Bonduelle Bon Menu Mexicana vörösbab kukoricával (430g)
  • 3 fej lilahagyma
  • 3 kaliforniai paprika (vegyes színekben)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • chilli ízlés szerint
  • 1 lime facsart leve
  • só ízlés szerint

Hozzávalók paradicsomsalsa:

  • 4 paradicsom
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél lime facsart leve
  • só, bors

Hozzávalók az avokádókrémhez (guacamole):

  • 1 db érett avokádó
  • fél fej lilahagyma
  • 1,5 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint chilli
  • 1 db kicsi paradicsom
  • olívaolaj
  • fél lime leve
  • ízlés szerint só és bors

Hozzávalók az összeállításhoz:

  • tortilla lap
  • tejföl
  • saláta vagy jégsaláta levél
  • reszelt sajt
  • avokádókrém (nem kötelező)

 

Elkészítés:

Ha csinálunk guacamolét: Vágjuk félbe az avókádót, távolítsuk el a magot, majd egy villával pürésítsük egy tálban, Adjuk hozzá a füszereket és a lime-ot, keverjük jól össze. A végén adjuk hozzá a paradicsomot, folpackkal (vagy szilikontetővel) zárjuk le majd tegyük a hűtőbe, amíg elkészülünk a többi hozzávalóval.

A paradicsomsalsához az alapanyagokat késes aprítóban krémesre aprítjuk ezzel nincs további teendőnk.

paradicsom_salsa

A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk és egy tálban összekeverjük fűszerkeverékkel és 2 evőkanál étolajjal és a lime-mal együtt. Alaposan összeforgatjuk és 10 percig pihenni hagyjuk.  A kaliforniai paprikát és a lila hagymát felszeleteljük csíkokra szintén. 10 perc elteltével 3 evőkanál olajat hevítünk egy serpenyőben, rádobjuk a befűszerezett húst, és közepesnél kicsit magasabb lángon lepirítjuk.

csirke_fajitos_02

Ha kész, kiszedjük egy tálba, a visszamaradt zsiradékhoz hozzáadunk további 1-2 evőkanál étolajat, és rádobjuk a paprika és lilahagyma-szeleteket. 8-10 percig pirítjuk, majd visszatesszük a húst és a vörösbabot,kukoricával is, összeforgatjuk, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és pár perc múlva elzárjuk. A tortillalapokat megkenjük az avokádókrémmel és paradicsomsalsával (jöhet a tejföl is), rakunk rá a zöldséges húsból is, rászórjuk a reszelt sajtot és összehajtva vagy feltekerve tálaljuk.

csirke_fajotos_03