Holland mustárleves
Elkészítési idő: 30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- 1 db közepes fehér hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg vaj
- 20 dkg csiperkegomba
- 2 evőkanál mustár (keverve használjunk egész magos mustárt illetve egyéb mustárt)
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 100 g tejföl
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál zöldfűszer (petrezselyem, csipet tárkony, kakukkfű)
- 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- 1.5 l víz
- 10 dkg bacon
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük az olívaolajat, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
A felszeletelt gombát a hagymához adjuk, kevergetve pároljuk pár percig, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerezzük, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Hozzáadhatunk egy erőleveskockát, de aki irtózik az efféle adalékok használatától, ne tegye.
Miközben forralódik a levesünk, összekeverjük a mustárokat a krémsajttal, a tejföllel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez keverjük.
A keményítőt elkeverjük fél deci hideg vízzel, majd a leveshez öntjük; felforrás után elzárjuk a tüzet. A bacont megpirítjuk ezt tálaláskor a tetejére szórjuk.
Költség: 500 Ft