Holland mustárleves

Holland mustárleves

Elkészítési idő: 30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc


Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 db közepes fehér hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 2 evőkanál mustár (keverve használjunk egész magos mustárt illetve egyéb mustárt)
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 100 g tejföl
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál zöldfűszer (petrezselyem, csipet tárkony, kakukkfű)
  • 1 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 1.5 l víz
  • 10 dkg bacon

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük az olívaolajat, majd az apróra vágott hagymát megdinszteljük.
A felszeletelt gombát a hagymához adjuk, kevergetve pároljuk pár percig, sózzuk, borsozzuk, zöldfűszerezzük, majd felöntjük 1,5 l vízzel. Hozzáadhatunk egy erőleveskockát, de aki irtózik az efféle adalékok használatától, ne tegye.
Miközben forralódik a levesünk, összekeverjük a mustárokat a krémsajttal, a tejföllel, és hőkiegyenlítéssel a leveshez keverjük.
A keményítőt elkeverjük fél deci hideg vízzel, majd a leveshez öntjük; felforrás után elzárjuk a tüzet. A bacont megpirítjuk ezt tálaláskor a tetejére szórjuk.


Költség: 500 Ft