Tojásleves

Tojásleves

Elkészítési idő: 25 perc


Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 db tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzákavarjuk a pirospaprikát, és rögtön felöntjük egy kevés vízzel, majd lassú tűzön kavargatjuk kicsit, míg besűrűsödik. Felöntjük bő vízzel, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Beleszórjuk a köményt, sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig lassú tűzön főzzük. Közben felverünk 2 tojást, és lassan belecsurgatjuk a levesbe. A többi tojást egészben ütjük bele, és kevergetés nélkül hagyjuk 10 percig főni, hogy egybe maradjanak.