Tojásleves
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 10 db tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál napraforgó olaj
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 teáskanál őrölt fűszerkömény
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzákavarjuk a pirospaprikát, és rögtön felöntjük egy kevés vízzel, majd lassú tűzön kavargatjuk kicsit, míg besűrűsödik. Felöntjük bő vízzel, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Beleszórjuk a köményt, sóval, borssal ízesítjük, és néhány percig lassú tűzön főzzük. Közben felverünk 2 tojást, és lassan belecsurgatjuk a levesbe. A többi tojást egészben ütjük bele, és kevergetés nélkül hagyjuk 10 percig főni, hogy egybe maradjanak.