Vöröslencse leves
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg paradicsom
- 0.5 csokor zsálya
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 250 g vöröslencse
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- 1.5 l zöldség alaplé
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 3 teáskanál balzsamecet
Elkészítés:
A paradicsomot megmossuk, négybe vágjuk. A zsályát megmossuk, lecsepegtetjük, a leveleket letépkedjük, és vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az előző este beáztatott lencsét, az áttört fokhagymát, a zsálya 2/3-át, megszórjuk a cukorral, és megdinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a paradicsomot. Felfőzzük és fedő alatt kb. 10-15 percig főzzük. Sóval, borssal és ecettel ízesítjük. A maradék zsályával megszórva tálaljuk.