Kínai pirított tészta – Egyszerű, gyors és szuperfinom!

Ha szereted a keleti ízeket, de nincs kedved órákig a konyhában állni, akkor ez a recept neked szól! A kínai pirított tészta nemcsak villámgyorsan elkészíthető, de tele van friss zöldségekkel és ínycsiklandó szójaszószos ízzel. Dobd fel a hétköznapokat ezzel a színes és laktató fogással!
Hozzávalók:
- 500 g spagetti tészta
- 1 kis fejes káposzta (kb. 70-80 dkg)
- 1 nagy sárgarépa
- 4 szál újhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- Szójaszósz ízlés szerint
- Só ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépésre:
-
Tészta pirítása és főzése
Egy kevés olajon pirítsd meg a spagettit, majd főzd ki sós vízben. Ha kész, tedd félre. -
Zöldségek előkészítése
- A káposztát vágd kockákra.
- A répát vékony csíkokra szeleteld (zöldséghámozóval is szuperül működik).
- Az újhagymát és a vöröshagymát karikázd fel.
-
Zöldségek párolása
Egy serpenyőben, kevés olajon kezdd el párolni a káposztát. Adj hozzá egy fél bögre vizet, hogy könnyebben puhuljon. Amikor már félig megpuhult, add hozzá a többi zöldséget, és párold készre. -
Összeállítás
Keverd össze a zöldségeket a tésztával, majd locsold meg ízlés szerint szójaszósszal. Alaposan forgasd össze, és már tálalhatod is!
Tipp:
Ha szeretnéd még tartalmasabbá tenni, adhatsz hozzá sült csirkemellcsíkokat vagy garnélarákot. A végeredmény garantáltan lenyűgöz majd mindenkit!
Miért imádjuk ezt a receptet?
- Egyszerű alapanyagokból készül.
- Villámgyorsan elkészíthető.
- Friss, ropogós zöldségekkel teli.
- Tökéletes választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához.
Próbáld ki, és varázsolj keleti hangulatot az asztalra! 😋