Kínai pirított tészta – Egyszerű, gyors és szuperfinom!

Kínai pirított tészta – Egyszerű, gyors és szuperfinom!

Ha szereted a keleti ízeket, de nincs kedved órákig a konyhában állni, akkor ez a recept neked szól! A kínai pirított tészta nemcsak villámgyorsan elkészíthető, de tele van friss zöldségekkel és ínycsiklandó szójaszószos ízzel. Dobd fel a hétköznapokat ezzel a színes és laktató fogással!

Hozzávalók:

  • 500 g spagetti tészta
  • 1 kis fejes káposzta (kb. 70-80 dkg)
  • 1 nagy sárgarépa
  • 4 szál újhagyma
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • Szójaszósz ízlés szerint
  • Só ízlés szerint

Elkészítés lépésről lépésre:

  1. Tészta pirítása és főzése
    Egy kevés olajon pirítsd meg a spagettit, majd főzd ki sós vízben. Ha kész, tedd félre.

  2. Zöldségek előkészítése

    • A káposztát vágd kockákra.
    • A répát vékony csíkokra szeleteld (zöldséghámozóval is szuperül működik).
    • Az újhagymát és a vöröshagymát karikázd fel.
  3. Zöldségek párolása
    Egy serpenyőben, kevés olajon kezdd el párolni a káposztát. Adj hozzá egy fél bögre vizet, hogy könnyebben puhuljon. Amikor már félig megpuhult, add hozzá a többi zöldséget, és párold készre.

  4. Összeállítás
    Keverd össze a zöldségeket a tésztával, majd locsold meg ízlés szerint szójaszósszal. Alaposan forgasd össze, és már tálalhatod is!

Tipp:

Ha szeretnéd még tartalmasabbá tenni, adhatsz hozzá sült csirkemellcsíkokat vagy garnélarákot. A végeredmény garantáltan lenyűgöz majd mindenkit!

Miért imádjuk ezt a receptet?

  • Egyszerű alapanyagokból készül.
  • Villámgyorsan elkészíthető.
  • Friss, ropogós zöldségekkel teli.
  • Tökéletes választás egy könnyed ebédhez vagy vacsorához.

Próbáld ki, és varázsolj keleti hangulatot az asztalra! 😋