Medvehagymapesto – Egyszerűen, gyorsan, finoman!

Ha tavasz, akkor medvehagyma! Ez a zöld csoda nemcsak egészséges, de elképesztően sokoldalú is. Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz belőle egy szuperfinom pestót, amit aztán tésztákhoz, sós sütikhez, vagy akár friss kenyérre kenve is élvezhetsz. Készen állsz? Lássuk a receptet!
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 2 csokor medvehagyma
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1,5 dl olívaolaj
Elkészítés:
- Előkészítés: A medvehagyma leveleit alaposan mosd meg, majd vágd nagyobb darabokra. A parmezánt kockázd fel, hogy könnyebb legyen dolgozni vele.
- Aprítás: Dobd a medvehagymát, a fenyőmagot, a parmezánt és a fokhagymát egy késes aprítóba.
- Fűszerezés: Ízesítsd egy csipet sóval és borssal, majd öntsd rá az olívaolajat.
- Krémesítés: Kapcsold be az aprítót, és 1-2 perc alatt dolgozd össze az egészet, amíg darabos, krémes állagot nem kapsz.
- Tárolás: Az elkészült pestót kanalazd egy tiszta üvegbe, és tedd a hűtőbe.
Tipp: Hogyan használd?
Ez a medvehagymapesto igazi jolly joker a konyhában! Keverheted frissen főtt tésztához, feldobhatod vele a reggeli rántottádat, vagy megkenheted vele a kedvenc kenyeredet. Ha valami különlegesre vágysz, próbáld ki sós sütemények töltelékeként vagy burgonyás ételek mellé. Egy biztos: imádni fogod!
Fiatalos, friss, és tele van ízzel – ez a medvehagymapesto garantáltan a tavasz kedvence lesz! 🌱