Petrezselymes tojásfasírt
Elkészítési idő: 25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
Hozzávalók 6 személyre:
- 2 dl napraforgó olaj
- 2 dl tej
- 10 db tojás
- 4 db zsemle
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 bögre zsemlemorzsa
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
A zsemléket áztassuk tejbe vagy vízbe, a hagymát vágjuk apróra vagy reszeljük le. Verjünk fel 9 tojást, sózzuk ízlés szerint. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, majd öntsük rá a tojást, és süssünk belőle rántottát. Amikor elkészül a hagymás rántotta, krumplinyomóval törjük össze. Alaposan csavarjuk ki a zsemléket, és keverjük a tojáshoz a többi hozzávalóval együtt: egy nyers tojás, fokhagyma, aprított petrezselyem, bors. Jól dolgozzuk össze, formázunk belőle gombócokat és/vagy lapítsunk el kicsit és forgassuk zsemlemorzsába. Ha úgy érezzük, túl lágy a massza, még keverhetünk hozzá kevés zsemlemorzsát. Ne legyen túl kemény a massza, maradjon könnyen formázható! Forró olajban süssük aranybarnára mindkét oldalán.
Költség:
kb. 600 Ft (100 Ft/fő)