Frankfurti leves

Frankfurti leves

Elkészítési idő: 50 perc


Hozzávalók 4 személyre (8 adag kb.):

  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál köménymag
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 4 db burgonya
  • 1 közepes db kelkáposzta
  • 10 dkg frankfurti virsli (2 pár)
  • 175 g tejföl
  • 1 púpozott evőkanál finomliszt
  • 2 l víz

Elkészítés:

A megtisztított krumplit felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk. A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Párszor megkeverjük, majd rátesszük a paprikát, összekeverjük, majd a köményt, utána pedig a krumplit. 1 percig még kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel. Belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük. Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük fél órán át. Ha a zöldségek megpuhultak (én roppanósan szeretem), hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 5 percig főzzük.
Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszaöntjük a levesbe, jól elkeverjük, és még 2 percig főzzük.