Aranyló burgonyás tallérok – ropogós falatok, amiket képtelenség abbahagyni! 🥔✨

Aranyló burgonyás tallérok – ropogós falatok, amiket képtelenség abbahagyni! 🥔✨

Ha van étel, amitől azonnal otthonos illat tölti meg a konyhát, hát ez az! A burgonyás tallérokban minden benne van, amit szeretünk: egyszerű, házias, de közben elképesztően finom. Kívül aranybarnára sül, belül puha és krémes – tökéletes köret, de magában, egy kis tejföllel vagy friss salátával is igazi kedvenc lehet.


🧄 Hozzávalók (4 személyre)

  • 5 közepes szem burgonya

  • 1 nagy fej vöröshagyma

  • 4 szál újhagyma

  • 1 tojás + 1 ek. liszt

  • 1 ek. finomra vágott petrezselyem

  • 4 ek. liszt a formázáshoz

  • 3 ek. olaj a sütéshez

  • só, bors ízlés szerint


👩‍🍳 Elkészítés lépésről lépésre

  1. Előkészítés:
    A krumplit alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben héjastul megfőzzük. Amint megpuhult, meghámozzuk, és hagyjuk langyosra hűlni. Közben a vöröshagymát és az újhagymát finomra aprítjuk.

  2. A tészta összeállítása:
    A langyos burgonyát villával összetörjük. Hozzáadjuk a hagymákat, a tojást, a petrezselymet, a lisztet, sót és frissen őrölt borsot. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk.

  3. Sütés:
    Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat. A burgonyás keverékből lisztes kézzel tallérokat formázunk, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
    Tipp: ne fordítsd meg túl hamar – várd meg, míg az alja szép ropogós kérget kap!


💡 Tipp & variáció

Ha különlegessé tennéd, próbáld meg reszelt sajttal vagy egy csipet füstölt paprikával feldobni a masszát!
Vegetáriánus barátod is imádni fogja, főleg ha egy nagy adag fokhagymás tejföllel tálalod.


⏱ Időzítés

  • Munka: kb. 20 perc

  • Teljes idő: kb. 40 perc

🍽 Tálalási tipp

Friss petrezselyemmel megszórva, fokhagymás tejföllel vagy egy gyors uborkasalátával – garantáltan elfogy, mielőtt a második adag kisülne. 😄